Korábbi hírek a követi programról

Újra Követeket választott az Enterprise Europe Network

A hazai Enterprise Europe Network a nemzetközi hálózatban elsőként vezette be a Követi programot. A kezdeményezés célja, hogy a szolgáltatásokat rendszeresen használó, elégedett ügyfelek jó példájukon keresztül jutassák el további vállalkozókhoz az Enterprise Europe Network hírét ezzel elősegítve, hogy minél többen élhessenek a Hálózat biztosította lehetőségekkel.

A konzorciumi partnerek saját ügyfélkörükből választanak követet, ezzel biztosítva az országos lefedettséget. A 2020 évi követek kinevezése március 5.-én Budapesten volt.

A zalaegerszegi Enterprise Europe Network iroda követe Pete Balázs, a Mould-Tech Kft értékesítési vezetője lett.

  

A Mould-Tech Kft értékesítési vezetője egy innovatív zalaegerszegi vállalkozás kreatív csapatának tagja. A fiatal, ambiciózus szakember 15 éve aktív résztvevője a hazai és nemzetközi beszállító iparnak. Közel 2 évtizedes múlttal rendelkező zalaegerszegi KKV napjainkban már nemzetközi cégcsoporttá nőtte ki magát és ~100 főt foglalkoztató, több európai telephellyel rendelkező vállalat lett. Kiemelkedő szakmai hátterének, illetve folyamatos technológiai fejlesztéseinek köszönhetően innovatív megoldásokat kínál a piac folyamatosan változó igényeire reagálva. Beszállítói tevékenységen túl K+F projekteken is dolgoznak, amelynek eredményeként az idei évben már saját fejlesztésű termékkel lépnek piacra. Cég tevékenységét fennállása óta több körben díjazták: „Zalaegerszeg Innovációs díj” és „Deloitte Automotive Award” formájában.”

A követek kinevezése örökre szól, így a kinevezésen részt vettek a korábbi Enterprise Europe Network követek is, a zalaegerszegi EEN iroda részéről Horváth Ferenc, a nagykanizsai Fa-Feri Kft. ügyvezető igazgatója.

A többi magyarországi követről ITT olvashat. 

EEN követünk vállalkozása vezeti a klaszter faipari projektjét

A Nyugat-dunántúli régió Enterprise Europe Network követe, Pakainé dr. Kováts Judit, vállalkozásával – mint a Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter menedzsment szervezetével – 2017. májusában indította a nyertes INTERREG AT-HU INNOWOOD elnevezésű projekjüket, melynek átfogó célja az osztrák-magyar határtérségben a fa- és bútoripari KKV-k innováció alapú nemzetközi versenyképességének erősítése.

A projekt elemei:
  • a határon átnyúló együttműködési lehetőségek feltárása, 
  • a piaci ismeretek bővítése, 
  • közös termékek fejlesztése, 
  • a piacravitelt megalapozó értékesítési rendszer kialakítása.

Az InnoWood projekt keretében ősszel egynapos tanulmányutat szerveztek Ausztriába, Stájerországba. A tanulmányúton 19 vállalkozó és egyetemi hallgató vett részt.

 

A tanulmányút célja a határ két oldalán működő fa- és bútoripari szektor KKV-i közötti üzleti bizalom megalapozása, valamint a KKV-k kutatás és fejlesztés terén szerzett tudás- és tapasztalatcseréje, jó gyakorlatok és innovációk megismerése volt.

 

 

 

A 2018. tavaszán az Enterprise Europe Network segítségével újabb 4 napos tanulmányutat szerveznek Olaszországba, amelynek fő célja a Milánói Bútorkiállítás megtekintése, illetve észak-olaszországi bútor- és faipari cégek meglátogatása tapasztalatszerzés céljából.

EEN követek kinevezése – Piac & Profit

Forrás: http://www.piacesprofit.hu/

Az Enterprise Europe Network követek kinevezéséről a Piac & Profit is hírt adott. Cikkében megszólaltatta a követeket is, köztük a ZMVA EEN követét, Pakainé dr. Kováts Juditot is, az Effix Marketing Kft. marketing vezetőjét: 

 http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/bemutatkoznak-az-enterprise-europe-network-uj-kovetei/

Enterprise Europe Network Követek kinevezése 2017-2018

2016. december 13-án az Enterprise Europe Network karácsonyi ügyféltalálkozó rendezvényén kinevezésre kerültek a 2017-2018-as év Enterprise Europe Network Követei. A nyugat-dunántúli régióban a ZMVA EEN követi kinevezését Pakainé dr. Kováts Judit kapta, az Effix Marketing Kft. marketing vezetője.

Pakainé dr. Kováts Judit a Nyugat-magyarországi Egyetem (NymE) tanszékvezető docense. Munkái között ökotudat-formáló, valamint fából készült termékek népszerűsítését célzó kampányok tervezése, előkészítő kutatása és megvalósítása is megtalálható. Az oktatás mellett 20 éve folyamatos tanácsadói tevékenységet végez az EFFIX-Marketing Kft. egyik tulajdonosaként. A cég az EEN által felkínált kapcsolatbővítő rendezvényeknek köszönhetően kezdett nemzetközi fejlődésbe. Az így megalapozott kapcsolatoknak köszönhetően összeállt egy pályázati konzorcium, akikkel sikerült közös pályázatot beadni EU-s forrásra. Több külföldi klaszterrel is sikerült hosszú távú együttműködési megállapodást aláírni, mely kapcsolatok nagyon bíztatóak.

A 2017-2018-as év EEN Követei:

Észak-Magyarország – Chmara és Társa Bt– Makkai István, ügyvezető igazgató
Észak-Alföld – Pannon Guard Zrt. – Dr. Sutka Sándor, tulajdonos
Közép-Dunántúl – MOTE Kft. – Belegrai Péter ügyvezető igazgató
Közép-Magyarország – Waterscope – Ilcsik Csaba, vezérigazgató
Nyugat-Dunántúl Zala – Effix Marketing Kft. – Pakainé dr. Kováts Judit, marketing vezető
Nyugat-Dunántúl Győr-Moson-Sopron és Vas – KONsys Kft. – Hall Cecília – marketing és üzletfejlesztési vezető
Dél-Dunántúl – RG-Net Kft. – Herbály István, ügyvezető igazgató
Dél-Alföld – CreatIT Solutions Kft. – Ződi-Sipos Mária, marketing és pr vezető

Enterprise Europe Network Követek kinevezése 2015-2016

2015. február 25-én az Enterprise Europe Network éves fogadásán kinevezésre kerültek a 2015-2016-os év Enterprise Europe Network Követei. A nyugat-dunántúli régió zalai követi kinevezést Horváth Ferenc kapta, a nagykanizsai székhelyű Fa-Feri Kft. ügyvezető igazgatója.

A 2015-2016-os év EEN Követei:

Észak-Magyarország – Detki Keksz Kft. – Juhászné Lipusz Marianna, Marketing és export menedzser
Észak-Alföld – Holland Alma Kft. – dr. Csipkés József, ügyvezető igazgató helyettes
Közép-Dunántúl – MOTE Kft. – Belegrai Péter ügyvezető igazgató
Közép-Magyarország – Inepex Kft. – Szoboszlai István, CTO
Nyugat-Dunántúl Zala – Fa-Feri Kft. – Horváth Ferenc, ügyvezető igazgató
Nyugat-Dunántúl Győr-Moson-Sopron és Vas – KONSys Kft. – Hall Cecília, Marketing és üzletfejlesztési vezető
Dél-Dunántúl – RPT-InnoteQ Kft. – Orosz Norbert, ügyvezető igazgató
Dél-Alföld – Déli Farm Kft. – Ifj. Palotás Sándor, ügyvezető igazgató

EEN követek az Év Példaképei között

Az Év Példaképei pályázaton a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál is működő Enterprise Europe Network hálózat két Követe is díjat kapott.

A Példakép Alapítvány által létrehozott díjat – amelyért ötven fiatal vállalkozó versenyzett – a génterápiás vizsgálatokat végző szegedi dr. Letoha Tamás vehette át, ő lett az Év Példaképe.

Belegrai Péter a székesfehérvári MOTE Kft ügyvezető tulajdonosa az Export Mentor Exporttámogatási Különdíjasa lett. A két vállalkozó a díjat Orbán Viktor miniszterelnöktől vehette át Budapesten január 17-én.

További információ: http://peldakep.blog.hu/

Budapester Zeitung

Decemberi sajtótájékoztatónk nyomán egy nagyobb lélegzetvételű cikk foglalkozik az EEN Követekkel a Budapester Zeitung online és nyomtatott megjelenésében is.

A 2013-2014-es év további EEN követei

Észak-Magyarország: Dr. Grega József, Karlwood Kft.

Fő tevékenységük a palackozás technika, melyet vagy a Miskolcon kialakított telephelyen vállalunk megrendelőinknek a tervezéstől egészen a kivitelezésig, vagy világszerte megrendelés alapján komplett gépsorok beüzemelését, felújítását teljesítik.

Először 2012 májusában keresték meg a HITA- EEN miskolci irodáját azzal a kéréssel, hogy segítsenek külföldi munkavégzés beindítása előtti kérdések tisztázásában  (regisztráció, vámszabályozás stb.). A tőlük és a külgazdasági szakdiplomatától kapott információk pozitív kimeneteleként 2012. július közepétől egy német cég alvállalkozójaként végeztek sortelepítési munkát egy Oslo melletti Coca-Cola gyárban, a munkavégzés időtartama kétszer 8 hét volt 20 fővel.

Észak-Alföld: Dr. Sutka Sándor, Pannon Guard Zrt.

A Pannon Guard Biztonsági Szolgáltató Zrt. a biztonsági szolgáltatások piacán hatékonyan működő és dinamikusan fejlődő vállalkozás.

A vállalkozás részt vett 2012. augusztusában a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network által rendezett magyar-román-szlovák-ukrán szakmai napon, ahol találkozott és folytatott tárgyalásokat leendő román üzleti partnerével.

Bemutatkozó kisfilm

Közép Dunántúl: Belegrai Péter, MOTE Zrt.

A MOTE Kft. alumínium profilok és alkatrészek megmunkálásával, alumínium bútortermékek és kiegészítők gyártásával, LED világítástechnikával foglalkozik.

Megrendelői körük bővítése miatt, üzleti kapcsolataik szélesítése érdekében az elmúlt évek során többször vették igénybe a székesfehérvári Enterprise Europe Network iroda szolgáltatásait, valamint géppark bővítésükhöz pályázati és hiteltanácsadásban is részesültek.


Közép-Magyarország: Zoltai Miklós, ATEKNEA Solutions Hungary Kft.

Az Ateknea Feltalálói és Kutató Központ Szolgáltató Kft. egy kutatás-fejlesztéssel és innováció menedzsmenttel foglalkozó magán mérnökiroda, melynek legfontosabb üzleti tevékenysége alkalmazott kutatás-fejlesztés nyújtása különböző iparágakban tevékenykedő KKV-k, valamint ipari szövetségek és tagjaik számára. Vakok és látássérültek számára készít tableteket.

Az Enterprise Europe Network-kel való kapcsolat több mint 3 évvel ezelőttre nyúlik vissza. 2011-12-ben a HITA EEN segítségével 26 partnerkereső profilt helyeztünk el a hálózat innovációs adatbázisában, melyben az Ateknea alakuló K+F konzorciumokhoz keresett még hiányzó partnereket. Ezekre több mint 150 érdeklődés érkezett a hálózati partnerek közvetítésével, melyek közül végül az elmúlt két évben 19 esetben történt meg az EEN által közvetített nemzetközi partnerek bevonása és jelenleg még 11 kutatási egyezmény van folyamatban.

Interjú Követünkkel

Dél-Dunántúl: Keresnyei János, KERKO MÉDIA Kft.

Keresnyei János a Kulturális Innovációs Kompetencia Központ Egyesület elnöke. Mind regionális, mind országos és nemzetközi szinten éllovas a kreatív ipar elismertségének növelésében, hozzájárul a magyar alkotó elme külföldön való megismertetéséhez és a nemzetközi trendek meghonosításához.

Az Enterprise Europe Network Pécsi Irodája nemzetközi üzletember találkozók szervezésével, technológiai profil publikálásával és tanácsadással segíti.


Dél-Alföld: Dr. Letoha Tamás, Pharmacoidea Kft.

A szegedi Pharmacoidea Kft. cég vegyészekből, biológusokból, biomérnökökből álló kutatócsoportja dr. Letoha Tamás vezetésével a modern orvostudomány kritikus pontjaira keresnek megoldást, innovatív gyógyszerjelöltek, sejtterápiák és nagy hozzáadott értékű funkcionális élelmiszertermékek formájában. Alzheimer-kór megelőzésére szolgáló ételeket készítenek: kenyerek, tészták, felvágottak formájában.

A kamara mellett működő Enterprise Europe Network adatbázisain keresztül Európa vezető kutatócsoportjaival és biotechnológiai cégeivel sikerült felvenniük a kapcsolatot .

2014-ben a civil kezdeményezéssel létrejött Példakép Alapítvány Magyarország 50 legsikeresebb, 40 év alatti vállalkozója közé választotta, majd a közönségszavazatok alapján a 2014-es Év Példaképévé nevezték ki.

Cikk és bemutatkozó kisfilm

Attrecto Zrt. – A 2013-2014. év EEN Követe a Nyugat-Dunántúlon

A nyugat-dunántúli Enterprise Europe Network Követ a 2013-as évben a győri székhelyű Attrecto Zrt. vezérigazgatója, Kiss Gergely.

A vállalkozás bemutatkozó anyaga megtekinthető itt.

Az Attrecto Zrt. Magyarország legnagyobb okostelefon szoftverfejlesztője. Az Enterprise Europe Network irodával 2011-ben vették fel a kapcsolatot, amelynek eredményeként a vállalkozás saját Enterprise Europe Network  innovációs profilja segítségével új nemzetközi üzleti partnert találhatott.

A Hálózat segítségével az Attrecto Zrt. részt tudott venni több nemzetközi üzletember találkozón (többek között Kínában és Törökországban), valamint további nemzetközi szakvásárokon és üzletember találkozókon (CeBit Hannoverben, Mobile World Congress Barcelonában) terveznek részt venni a közeljövőben a Network segítségével.

Az eredményes külföldi reprezentáció eredményeként az Attrecto Zrt. sikeres üzleti megállapodást kötött egy kínai vállalkozással és jelenleg is aktív kapcsolatban vannak több külföldi vállalkozással is. Az Attrecto Zrt. a kialakított nemzetközi kapcsolatokon túl folyamatos tájékoztatást kapott nemzetközi pályázati lehetőségekről is.

Interjú Követünkkel

Enterprise Europe Network Követek kinevezése

2013. február 28-án az Enterprise Europe Network éves fogadásán kinevezésre kerültek a 2013-as év Enterprise Europe Network Követei. A nyugat-dunántáli régiós követi kinevezést Kiss Gergely és Kiss Benedek kapta.

Kiss Gergely a győri székhelyű Attrecto Zrt ügyvezetője elmondta, hogy a megtiszteltetésen túl nagyon fontosnak tartja, hogy minden kisvállalkozásnak, akivel csak kapcsolatba kerül, felhívja a figyelmét a nemzetközi piacra jutás fontosságára és lehetőségeire. Cégük informatikával foglalkozik, így szinte természetes, hogy a globális világban otthon vannak.


A 2013-as EEN Követek kinevezése az EEN hálózat Éves Fogadásán

Kiss Benedek, a ZRT. marketing vezetője elmondta, hogy a legmagasabb fokú dicsérettel tud a hálózatról nyilatkozni, hiszen a gyakorlatban bizonyított a hálózat, többször is. Tegnap éppen Barcelonából érkezett, ahol tíz nációból, 18 partnerrel tárgyalt. A hálózat segítségével annyira előkészített volt minden, hogy már a találkozás elején tudták, hogy kivel, miről lehet tárgyalni. Töredékidők nélkül, a lényeges dolgokról esett szó.

Dinnyés Előd a Győr-Moson-Sopron megyei Iparkamara titkára elmondta, hogy széleskörű a lehetőség, amit az EEN hálózat kínálni tud és leginkább a vállalkozások tudják egymásnak hitelesen közvetíteni az előnyöket, lehetőségeket.

A 2013-as év EEN Követei:

Észak-Magyarország – Karlwood Kft. – Grega József ügyvezető igazgató
Észak-Alföld – „Pannon Guard Biztonsági Szolgáltató Zrt.” – Dr. Sutka Sándor elnök
Közép-Dunántúl – MOTE Kft. – Belegrai Péter ügyvezető igazgató
Közép-Magyarország – MFKK Kft. – Zoltai Miklós ügyvezető igazgató
Nyugat-Dunántúl – Attrecto Zrt. – Kiss Gergely vezérigazgató
Dél-Dunántúl – „Rieglersystem Európa Kft. Kulturális Innovációs Kompetencia Központ Egyesület (KIKK)” – Keresnyei János ügyvezető igazgató, elnök
Dél-Alföld – Pharmacoidea Kft – Dr. Letoha Tamás ügyvezető igazgató

Enterprise Europe Network Követ program

A magyar Enterprise Europe Network hálózat egy egyedülálló kezdeményezést indított útjára, az úgynevezett „Enterprise Europe Network Követ” programot, amelynek célja, hogy a Hálózat még hatékonyabban tudja terjeszteni szolgáltatásait a hazai vállalatok közt. Magyarország minden régiójában kinevezésre kerül évente egy-egy cég az Enterprise Europe Network követének. Az év során ezek a követek fogják a Hálózatot képviselni az adott térségben médiamegjelenések, közszereplések és rendezvények során.

Olyan cégek vezető nyerhetik el a tisztséget, akik maguk is megtapasztalták ennek az Európán is túlnyúló üzleti hálózatnak a gyakorlati hasznát, így valóban értő szemmel tudják közvetíteni azt más vállalkozások felé.

Keressen minket!

Telefon
+36 92 316 033

E-mail

Ügyfélszolgálat
8900 Zalaegerszeg, Köztársaság u. 17.
8360 Keszthely, Szalasztó utca 22.
8960 Lenti, Deák Ferenc utca 4.
8800 Nagykanizsa, Sugár utca 10.

Ügyfélfogadás
Hétfő – Csütörtök: 08:00–15:30
Péntek: 8:00–14:00

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kövessen minket!