ATM for SMEs

Projekt rövid neve:  ATM for SMEs, (MF KKV-k számára)

Projekt hosszú neve: Mikrofinanszírozáshoz való hozzáférés KKV-k számára

Projekt angol neve: Access to Microfinance for Small and Medium-sized Enterprises

Projekt azonosító száma:  PGI01356

Program: Interreg Europe

Projekt időtartalma: 2016.01.01-2021.03.31

Projekt költségvetése:

Teljes projektköltség: 1.639.836 €

Európai Unió által finanszírozott költség: 1.622.097 €

A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg. A magyar partner részvétele a projektben a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt Partnerek: 10 partnerségi tag

   • Pénzügyminisztérium
   • Spanyolország: European Business and Innovation Centre of Burgos (CEEI-Burgos)
   • Magyarország: Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (ZMVA)
   • Németország: KIZ SINNOVA company for social innovation GmbH
   • Olaszország: Autonomous Region of Sardinia – Regional Department for Planning
   • Horvátország: PORA Regional Development Agency of Podravina and Prigorje for Promotion and Implementation of Development Activities in Koprivnica Krizevci County (PORA)
   • Norvégia: Microfinance Norway
   • Lengyelország: Świętokrzyskie Region – Marshal Office of Świętokrzyskie Region
   • Belgium: European Microfinance Network -EMN aisbl

Projektvezető partner: 

   • Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (RVA)

Projektoldal: https://www.interregeurope.eu/atmforsmes/

Projekt összefoglalója:

A hitelhez való hozzáférés hiánya és a pénzügyi kirekesztettség komoly akadályt jelent a vállalkozások létesítése szempontjából számos európai régióban. A KKV-k mikrofinanszírozása valamint a szociális vállalkozások támogatása egy letesztelt és bizonyított eszköz, amely hozzájárul a magas minőséghez és a fenntartható foglalkoztatáshoz, segít a különbségek és a szegénység mérsékelésében, és ily módon hozzájárul az Európa 2020-as stratégia „inkluzív növekedés” prioritás megvalósításához. Többféle mikrofinanszírozási program létezik Európa-szerte, azonban igen nagy eltérések vannak abban, hogyan érik el ezek a mikrofinanszírozási kezdeményezések a célcsoportokat.

Az „ATM for SMEs” konzorciumot az RVA vezeti, és a konzorciumban egyenlő mértékben képviseltetik magukat az irányító hatóságok és mikrofinanszírozó szervezetek, illetve egy európai szintű tanácsadó partner.

A projekt keretén belül tervezett intenzív régiók közti politikacsere és tanulási folyamat lehetővé teszi a jó gyakorlatok megvalósíthatóságára vonatkozó bizonyítékok összegyűjtését, és a résztvevő régiókban felhalmozódott tapasztalatok kiaknázását.

A 9 régiós partner 9 akciótervet dolgoz ki annak érdekében, hogy a régiók közti együttműködés során megismert jó gyakorlatokat integrálni és alkalmazni tudják a beazonosított regionális vagy nemzeti politikák keretein belül. A projekt hatását újabb – vállalkozásfejlesztési célú vagy a helyi mikrofinanszírozási programokhoz való hozzáférés javítását célzó – projektek létrehozásával, és a politikai eszközök hatékonyabb kezelésével lehet demonstrálni azáltal, hogy új megközelítéseket alkalmaznak a pályázatok összeállításakor és a kiértékelési módszertanok kidolgozásakor. A projekt indikátorok azt mutatják, hogy a projekt sikeres megvalósítása 626 millió eurót mozgósít a Strukturális Alapokhoz kapcsolódó politikák és 0,6 millió eurót egyéb politikák kapcsán.

Projekt célja: javítsa a mikrofinanszírozáshoz való hozzáférést a résztvevő régiókban a helyi innovatív megoldásokhoz kapcsolódó ismeretek megosztása és kicserélése révén.

További információk tekintetében az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet.

Keressen minket!

Telefon
+36 92 316 033

E-mail

Ügyfélszolgálat
8900 Zalaegerszeg, Köztársaság u. 17.
8360 Keszthely, Szalasztó utca 22.
8960 Lenti, Deák Ferenc utca 4.
8800 Nagykanizsa, Sugár utca 10.

Ügyfélfogadás
Hétfő – Csütörtök: 08:00–15:30
Péntek: 8:00–14:00

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kövessen minket!