Korábbi rendezvényeink

A cég iránti elkötelezettség a jó munkaerő egyik fő ismérve – Nagy sikerű KKV konferencia Zalaegerszegen 

Cseri József, az Autofokusz Kft. tulajdonosa osztotta meg tapasztalatait többek között az alkalmazottak elkötelezettségéről, a különbségeket a német, a japán valamint a holland vállalkozások munkaszervezésének különbségeiről és további „titkokat” a sikeres vállalkozáshoz a FIVOSZ, a Zala megyei TOP paktum projekt és a zalaegerszegi Enterprise Europe Network iroda közös szervezésében nagy sikerrel megrendezett konferencián november 20-án Zalaegerszegen.

A résztvevőket Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte először, majd átadta a szót az érdekes témákkal érkező előadóknak.

   

Nagy sikere volt a BGE új tudásközpontja bemutatásának is; Fehér Piroska kommunikációs trénertől pedig megtudhattuk, hogy egy vállalkozásnak nem csak terméket, de élményt is kell adnia. 

A Századvég Kutató Intézet szakértője a patrióta gazdaságpolitikáról hatásairól számolt be; pályázati lehetőségekről a ZMVA munkaerőpiaci-csoportvezetője beszélt.

   

Ha érdeklik Önt hasonló rendezvényeink, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Német delegáció látogatása a Tesztpályán

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a Magdeburgi Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network irodái német-magyar autóipari találkozót szerveztek a zalaegerszegi ZalaZONE Járműipari Tesztpályán 2019. augusztus 27-én. 

A német delegációt Dr. Jürgen Ude, Szász-Anhalt Tartomány államtitkára vezette, valamint idelátogatott a Magdeburgi Egyetem Rektora, a Magdeburgi Kereskedelmi és Iparkamara képviselője és több Szász-Anhalt tartománybeli autóipari cég és klaszter vezetője.

Dr. Háry András, az Autóipari Próbapálya Zala Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a vendégeket, akik ezután megismerkedhettek a ZMVA és a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tevékenységével, lehetőségük volt kapcsolatépítésre két helyi vállalkozással is és legfőképpen először egy előadás majd pedig pályabejárás keretében megtekintették az autóipari tesztpályát.

Mindkét ország résztvevői további együttműködési lehetőségeket remélnek a találkozótól.

 

        

       

Vállalkozások és klaszterek a faiparért

Múlt héten került megrendezésre a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a kolozsvári Technology Transfer Centre és a brassói Camera De Comert Si Industrie Enterprise Europe Network irodáinak szervezésében a Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter, a Transsylvanian Furniture Cluster és a PRO WOOD Regional Wood Cluster támogatásával az a faipari szakmai tanulmányút, melynek keretében magyarországi faipari vállalkozások, kutató intézetek és egyetemek látogattak meg szakmai célpontokat Kolozsváron, Szovátán és Brassóban.

A szervezők érdeme, hogy a két ország vállalkozásai és egyetemei között évek óta épülnek a kapcsolatok; tapasztalatokat és jó gyakorlatokat osztanak meg, hol a Magyarországra érkező román vállalkozások, hol az Erélybe látogató magyar küldöttségek.

A lehetőséget – hogy megtárgyalhassák a faipar kihívásait és fejlődését – a résztvevők mindig örömmel fogadják és értékelik.

Az idei tanulmányút is sikeresen zárult, sokaknak sikerült olyan kapcsolatokat is kialakítaniuk, melyet az üzleti életben is készpénzre tudnak váltani.

   

 

Vásárlátogatás a varasdi halász, vadász, szabadidő és turizmus kiállításon

2017.10.03-án pár zalai vállalkozóval meglátogattuk a Varasdon immár 22. alkalommal megrendezett halászati, vadászati, szabadidő és turisztikai vásárt és kiállítást

          

A rendezvényen hat magyar vállalkozás standdal is részt vett:

 • Kocsis Gyula, kézműves szűcsmester  
 • Mészáros István, bőráruk 
 • Csák Tamás, ruha és egyéb kiegészítők kereskedelme
 • Dorkó György, vadászati kellékek, preparátor 
 • Fetti Kft, munkaruha kereskedő 
 • Wágner KRK Bt., kiegészítők 

          

          

          

A zalaegerszegi és varasdi Enterprise Europe Network irodák tárgyalást is folytattak a vásár horvátországi és a magyar kiállítók magyarországi szervezőivel, hogy jövőre még több magyar vállalkozás lehessen jelen a vásáron és egy közösen szervezett üzletember találkozóval támogassuk az üzleti kapcsolatok létrejöttét.

Családi Vállalkozások Klubja Egyesület és az EEN közös rendezvénye

2017.10.10-én a Családi Vállalkozások Klubja Egyesület és az Enterprise Europe Network közös rendezvényt szervezett Zalaegerszegen Hatalomtechnika a cégben, a vagyon és ami mögötte van, a generációváltás problémái” címmel.

A rendezvényen olyan neves előadók is szerepeltek, mint Zentai Gábor tanácsadó vagy  dr. Illés István ügyvéd és dr. Hosszú Péter ügyvédjelölt a Réti, Antall és Társai Ügyvédi Iroda Priceswaterhouse Coopers Legal munkatársai.

 

Rendezvényünkről a ZAOL is beszámolt. 

Zalai vállalkozások a Novi Sad-i turisztikai üzletember-találkozón

2017. október 05-én 5 zalai turisztikai vállalkozás vett részt a Novi Sad-i turisztikai vásár mellett  az Enterprise Europe Network által szervezett üzletember-találkozón.

A találkozón lehetőségük nyílt 8 másik ország vállalkozóival négyszemközt tárgyalni lehetséges üzleti együttműködésekről. Ezen kívül természetesen a vásár kiállítóinak megtekintése is újabb lehetőséget biztosított üzleti kapcsolatépítésre.

   

Innovációs Konferencia Nagykanizsán

Nagykanizsán 2015. október 21-én a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Enterprise Europe Network irodája, a VOSZ, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusz, az Inkubátorház és Innovációs Központ Nagykanizsa, és Nagykanizsa város Innovációs Konferenciát szervezett

A rendezvény programja: Program

A rendezvényen elhangzott előadások prezentációit a következő linkeken érhetik el:

Magyar Dániel: Innovációs pályázatok és jó gyakorlatok
                         Video: Pannon Novum bemutatkozó – angol
                         Video: The ChargeLounge Concept

dr. Botos Viktor: Szellemi tulajdonnal a sikeres forrásfelhasználásért

dr. Birkner Zoltán: Együtt könnyebb!

dr. Galambos Ildikó: Az innovációs együttműködés sikeres példája Nagykanizsán

Ferinc Vince: Ikran típusú autogyro fejlesztése

Nagy Csaba: Innováció egy vállalkozásnál – YNET Kft.

Simon Gábor: Enterprise Europe Network innovációt segítő szolgáltatásai

X. INNOTECH Innovációs Konferencia

A zalaegerszegi MobElitás napok keretében került idén megrendezésre a X. Innotech Innovációs Konferencia 2015. szeptember 17-én, melyet Rigó Csaba kormánymegbízott nyitott meg.

    

A résztvevők idén is sok érdekes témáról hallhattak előadást, mint például az elektromos közlekedés új trendjei vagy a zalaegerszegi biogáz felhasználás jelene és jövőbeni tervei, illetve sok értékes információval gazdagodhattak, mint például az innováció finanszírozási lehetőségei vagy az iparjogvédelem sajátosságai.

A rendezvény programja: Program 

A rendezvényen elhangzott előadások prezentációit a következő linkeken érhetik el:

Magyar Dániel: Innovációs pályázatok és jó gyakorlatok
                         Video: Pannon Novum bemutatkozó – angol
                         Video: The ChargeLounge Concept

dr. Botos Viktor: Szellemi tulajdonnal a sikeres forrásfelhasználásért

Angster Tamás: E-mobilitás Európában és Zala megyében

Delacasse László: Szennyvízből üzemanyag, avagy miből lesz a CNG Zalában?

Nagy András: Térségi vállalkozók körében végzett innovációs felmérés tapasztalatai

    

Rendezvényünkről hírt adott a zaol.hu (cikk), a zalaegerszeg.hu (cikk), és a zegtv.hu (video) is.

Európai Uniós támogatások pályázati roadshowja

Az „Európai Uniós támogatások pályázati roadshowja – Széchenyi 2020 – GINOP” című, a Zala Megyei Önkormányzat, a résztvevő városok önkormányzatai és a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány közös rendezvényét Zalaegerszeg után Nagykanizsán, Letenyén és Keszthelyen is nagy érdeklődés kísérte. A rendezvény célja elsősorban az volt, hogy a helyi vállalkozóknak bemutassa a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében megjelent pályázati lehetőségeket.

A rendezvényeken elhangzott előadásokat az alábbi linkeken tekinthetik meg:

Nagykanizsa, 2015. július 7.

Rodekné Hederics Erika: Nagykanizsa középtávú városfejlesztési tervei 
Nagy András:
 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program általános ismertetése 
Kerekes Gábor:
 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak ismertetése 
Mihovics Zoltán:
 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak ismertetése 
Kókai Miklós:
 Finanszírozási lehetőségek a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál 
Bata Hajnalka:
 Foglalkoztatás bővítését szolgáló támogatások a Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. Komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatásáért intézkedés, illetve a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 5.2.1-14 program keretében

Letenye, 2015. július 7. 

Farkas Szilárd: Letenye város középtávú gazdaságfejlesztési elképzelései 
Nagy András: Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program általános ismertetése 
Kerekes Gábor:
 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak ismertetése 
Kókai Miklós:
 Finanszírozási lehetőségek a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál

Keszthely, 2015. július 8.

Nagy Bálint: Keszthely Önkormányzatának tervei az elkövetkezendő időszakban 
Nagy András:
 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program általános ismertetése 
Takács Tünde:
 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak ismertetése 
Kókai Miklós:
 Finanszírozási lehetőségek a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál

Európai Uniós támogatások pályázati roadshowja – Zalaegerszeg

2015. július 6-án került megrendezésre „Európai Uniós támogatások pályázati roadshowja – Széchenyi 2020 – GINOP” címmel a Zala Megyei Önkormányzat, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány közös rendezvénye Zalaegerszegen, melynek célja az volt, hogy a helyi vállalkozóknak bemutassa a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében megjelent pályázati lehetőségeket.

A rendezvény programja: Program

A rendezvényen elhangzott előadások prezentációit az alábbi linkeken érhetik el:

Balaicz Zoltán: Zalaegerszeg vállalkozásokat segítő programjainak bemutatása

Nagy András: Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program általános ismertetése

Halász Eszter: Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak ismertetése

Kókai Miklós: Finanszírozási lehetőségek a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál

 

 

 

 

 

Rendezvényünkről hírt adott:

Zalaegerszegi Televízió: http://zegtv.hu/index.php?mod=hr&hr_id=13493

Zala Hírlap: http://zaol.hu/gazdasag/ev-vegeig-133-palyazat-1711532

Napi Gazdaság: http://88.151.102.238/cikk/48870/

MTI: http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/europai-unios-fejlesztesekert-felelos-allamtitkar/hirek/julius-9-tol-lehet-palyazni-eszkozfejlesztesre-gepbeszerzesre 

Turisztikai üzleti találkozó Pozsonyban

Idén 12 magyar vállalkozó jelezte részvételi szándékát a szlovák, osztrák, cseh és magyar Enterprise Europe Network irodák által megrendezett Slovakiatour című üzeltember-találkozóra Pozsonyban 2015. január 30-án. A vállalkozók négyszemközti üzleti tárgyalásokat folytathattak a résztvevő szlovák, osztrák és cseh vállalkozásokkal.

      

A zalaegerszegi Enterprise Europe Network iroda munkatársai a helyszínen is segítették a két Zala megyei turisztikai vállalkozást a sikeres üzleti tárgyalások lebonyolításában.

A program keretében a vállalkozók számára lehetőség nyílt a 21. ITF Slovatiatour, a 22. Hunting and Leisure, a 22. Danubius Gastro és a 7. Wellness és Fittness összevont kiállítások és vásárok megtekintésére.

Energiahatékony építészet üzletember-találkozó Grazban

A zalaegerszegi Enterprise Europe Network iroda már harmadik éve társszervezője az Energy Days Graz című üzletember-találkozónak. Idén 6 vállalkozó jelentkezett a rendezvényre, akiket az iroda munkatársai a helyszínen is segítettek a sikeres üzleti tárgyalások lebonyolításában.

      

Az üzletember-találkozót mindig a graz-i Häuslbauermesse mellett rendezik meg, így a résztvevőknek alkalmuk nyílhatott megtekinteni a vásárt is. Idén a rendezvény programja kiegészült egy szervezett standlátogatással is, ahol a magyar vállalkozók közelebbről ismerhettek meg négy osztrák kiállítót.

IX. INNOTECH Innovációs Konferencia

Idén is sikeresen zárult az INNOTECH Innovációs Konferencia 2014. október 29-én. A ZMVA-nál működő Enterprise Europe Network iroda, a Pannon Fejlesztési Alapítvány és a Pannon Novum Nyugat-dunántúli RIÜ által a KKV hét keretében rendezett konferenciának ezúttal a BGF zalaegerszegi Gazdálkodási Karának Infocentuma adott helyet.

A rendezvény végén az érdeklődők megtekintették a főiskola Zöld Kampusz projektjének államásait, az NyME nemrég kialakított tanműhelyét és a ZEGeNYeME ProTeam által készített Pneu-mobil járművet.

      

A rendezvény programja: program

A rendezvény előadásai az alábbi linkeken letölthetőek:

1. – dr.Birkner ZoltánAz S3 intelligens szakosodás alapú kutatási és innovációs stratégia szerepe és fontossága
2. – dr. Háry AndrásElektromos hajtásláncú jármű fejlesztésének kihívásai és tanulságai
3. – Technológiai Centrum mérnök hallgatóiA pneu-mobil járműfejlesztés tapasztalatai
4. – Angster TamásAz elektromos közlekedés innovációi és trendjei
5. – Lambertné Katona Mónika: „Zöld út a jövőbe”- a Zöld Kampusz program tapasztalatai, jövője
6. – Nagy AndrásZalaegerszeg város megújuló energia stratégiája
7. – Kovács KárolyAz E-VIA elektromos autó rally eredményei

 

További információ a megtekintett fejlesztésekről:

Zöld Kampusz
Mérő és gyakorló labor
ZEGeNYeME Pro Team Pneu-mobil

A rendezvényen készült képek megtekinthetőek az alábbi linkeken:

Galéria 1
Galéria 2

Rendezvényünkről hírt adott a Zalai Hírlap (cikk1cikk2).

Vállalkozások helyzete és lehetőségei Magyarországon konferencia

Nagy sikerrel zárult a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által szervezett „KKV-k finanszírozásának és fejlesztésének lehetőségei Magyarországon” című konferenciája.

A konferencia előadásai letölthetőek:

 • Csath Magda: Az innováció megjelenése a KKV-k fejlesztésében és támogatásában
 • Csepreghy Nándor: A KKV-k fejlesztési és támogatási lehetőségei 2014-2020 között
 • Kokas Tamás: A Nemzeti Befektetési Ügynökség befektetés-ösztönzési tevékenysége
 • Lőrincze Péter: A VOSZ szerepe a vállalkozásfejlesztésben

Kínai piacra jutási szeminárium

A „Setting up in China – Üzleteljünk Kívánal!” az Enterprise Europe Network és a Chine EU SME Centre közös rendezvénye volt 2014. május 13-án.

Az EU SME Centre szakértője ezúttal az üzleti modellekre és a legjobb gyakorlatokra fókuszált, továbbá a résztvevők első kézből ismerhették meg egy sikeres magyar vállalkozás történetét a kínai piacon.

Részletes program

Fiatal vállalkozói képzés és fórum Zalaegerszegen

Ötletből és tettrekészségből nincs hiány a magyar fiatalok körében, azonban számos kihívással néznek szembe a jövő vállalkozói. Hogyan születik meg egy új vállalkozás és mitől lesz sikeres? Hogyan segíthet egy jó üzleti terv?? Milyen pénzügyi forrásokat vehetnek igénybe napjainkban? A Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség és a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által szervezett Fiatal vállalkozói képzés és fórum ezekre a kérdéseket igyekezett megválaszolni. A nap előadásai és beszélgetései a tervezésben és az első gyakorlati lépések megtételében is segítettek a résztvevő fiataloknak.

A rendezvényen elhangzott előadások innen letölthetők:

Nagy András: Vállalkozói alapismeretek, 1. előadás
Nagy András: Vállalkozói alapismeretek, 2. előadás (prezi)
Kiss Gergő: Pénzügyi forráslehetőségek
Farsang Zoltán: Üzleti tervezés

VIII. INNOTECH Innovációs Konferencia

Nagy érdeklődés övezte a VIII. INNOTECH Innovációs Konferenciát, amelyet 2013. november 7-én rendezett meg a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál működő Enterprise Europe Network iroda a Pannon Fejlesztési Alapítvánnyal és a Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Ügynökséggel együtt az európai KKV hét keretében.

A rendezvény programja: program.

          

A rendezvény előadásai az alábbi linkeken letölthetőek:

1. – Nagy András: Köszöntő, EEN követi program bemutatása
2. – Kiss Benedek: Bemutatkozik az Enterprise Europe Network Nyugat-Dunántúli Nagykövete (1.előadás2. előadás)
3. – Dr. Háry András: Hallgatói formaautó fejlesztő csapat szervezésének megalapozása telemetriai fejlesztés elindításával
4. – Fitos Eszter: ID:WOOD – Klaszterek, innováció és dizájn a Délkelet-európai faipari szektorban
5. – Márton György: A következő pénzügyi időszak gazdasági és innovációs pályázati lehetőségei
6. – Angster Tamás: Fenntartható közlekedés megújuló energia alapokon

           

A kipróbálható elektromos és hibrid közlekedési eszközökről további információkat alább találhat:

Segway:
http://segwaytura.zalakaros.co/ 
http://portal.segway.hu/ 

Mobil töltőállomás és elektromos rásegítésű kerékpár:
http://www.rezipe.eu/ 
http://www.pannonnovum.hu/hirek/regionalis-hirek/a-rezipe-toltoallomas-debutalasa/ 
http://www.leier-ecoline.hu/
 
http://www.pedelec.hu/ 

Toyota Yaris és Toyota Auris hibrid autók:
http://www.toyota.hu/cars/new_cars/yaris11/index.tmex 
http://www.toyota.hu/cars/new_cars/auris/index.tmex 

           

A rendezvényen készült képek megtekinthetőek az alábbi linkeken:

Galéria 1
Galéria 2
Galéria 3

Rendezvényünkről hírt adott a Zalai Hírlap (cikk), a Zalaegerszegi 7 Nap (cikk), a Zala Média Online (cikkés a Zalaegerszegi Televízió (cikk és videois.

Utazó Beszállító Akadémia – Kaizen-Lean management

Nagy sikerrel zárult 2013. október 30-án a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) Utazó Beszállító Akadémia „Kaizen – Lean management, hatékonyságnövelés a gyártásban” című vállalati képzése, melyet a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal és a Zala Megyei Kereskedelmi Kamarával együttműködésben tartott meg Zalaegerszegen.

          

Az előadások prezentációi letölthetőek az alábbi linkekről:

Robotka Csaba: A HITA beszállítói osztályának bemutatkozása
Toldi Sándor: Kaizen – Lean management, hatékonyságnövelés a gyártásban

Rendezvényünkről hírt adott a Zalaegerszegi Televízió is.

Fa- és bútoripari üzleti találkozó Olaszországban

Négy magyar fa- és bútoripari vállalkozás vett részt az olasz, román és magyar Enterprise Europe Network irodák által megrendezett First Contact B2B című üzeltember-találkozón az olaszországi Pordenoneben 2013. október 15-18-án. A vállalkozók négyszemközti üzleti tárgyalásokat folytathattak a résztvevő olasz és román vállalkozásokkal.

A program keretében a vállalkozók számára lehetőség nyílt a SICAM fair megtekintésére és szakmai előadásokon való részvételre is.

Halász, Vadász, Turizmus és Természet Company Mission

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál működő zalaegerszegi és a Horvát Gazdasági Kamara Varasdi Irodájánál működő varasdi Enterprise Europe Network irodák Hunting, Fishing, Tourism and Nature Company Mission címmel komplex rendezvényt szerveztek 2013. október 11-én.

          

A rendezvény során négy magyar vállalkozás utazott ki támogatásunkkal Varasdra, ahol részt vettek a 18. Nemzetközi Halász, Vadász, Turizmus és Természet Vásár megnyitó ceremóniáján, megtekintették a vásárt, majd egy üzletember találkozó keretében horvát cégekkel tárgyaltak lehetséges együttműködésről.

         

A program utolsó pontjaként a küldöttség a Varasdtól fél órás autóútra lévő trakoscan-i turisztikai desztinációval ismerkedhettek meg a Hotel Trakoscan és a trakoscan-i vár meglátogatása elejéig.

          

Wood Cluster Company Mission

2013. szeptember 11-12-én a gyulafehérvári és a zalaegerszegi Enteprise Europe Network irodák Wood Cluster Company Mission címmel komplex rendezvényt szerveztek erdélyi magyar fa- és bútoripari vállalkozók részére Sopronban.

Az Arbor Vállalkozók Szövetsége kezdeményezésére életre hívott rendezvény során a négy erdélyi vállalkozó, az Arbor képviselője és az általuk alakítani kívánt klaszter egyik menedzsere bővebb ismereteket szerezhetett a klaszterek kialakításáról és működtetéséről.

          

A program keretében

 • kerekasztal beszélgetésre került sor a Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter alapítói, menedzsment szervezete, tagjai és az erdélyi látogatók között;
 • a résztvevők meglátogattak két klasztertagot telephelyükön és megismerkedtek működésükkel, a Klaszterral kapcsolatos tapasztalataikkal;
 • részt vettek az innoLignum vásár menyitóján és megtekintették a kiállítókat;
 • megismerkedtek a Nyugat-magyarországi Egyetemen működő Ligneum-mal és az NRRC-vel;
 • és részt vettek a PANFA klaszterbizottsági ülésén, ahol lehetőséget kaptak a bemutatkozásra is.

          

Turisztikai üzletember-találkozó Belgrádban

2013-ban harmadszor került megrendezésre Belgrádban a Nemzetközi Turisztikai Vásár keretében a turisztikai üzletember-találkozó. Az idén 8 országból 98 résztvevő jelentkezett be a találkozóra, Alapítványunk segítségével Magyarországról idén 5 vállalkozás gazdagította a résztvevők táborát és 19 tárgyalást bonyolított le a februrár 22-i rendezvényen.

      

VII. INNOTECH Innovációs Konferencia

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál működő Enterprise Europe Network iroda és az Alapítvány IRIS c. projektjének keretében a Pannon Fejlesztési Alapítvánnyal és a Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Ügynökséggel együtt 2012. október 3-4-én immár hetedik alkakommal rendezte meg sikerrel az INNOTECH Innovációs Konferenciát, az európai KKV hét által is támogatott rendezvényt.

  

A konferencia előadásai letölthetőek:

A konferencia programja.

Az 1. nap előadásai:

Roswitha Schipfer: RIS – Regionális Innovációs Rendszer Stájerországban
Lambertné Katona Mónika: Zöldkampusz mintaprojekt
dr. Botos Viktor: Ötlettől a piaci sikerig – a szellemi tulajdon üzleti alkalmazása
Halász Eszter: Innovációs projektek a ZMVA-nál, EURIS
Tóth Viktor: Átalakuló támogatáspolitika, egyedül nem megy- együttműködés a befektetővel, gyakori hibák, hasznos tanácsok
dr. Gyurkovics Henrik: „Soft” IP menedzsment KKV-k részére – szellemi tulajdonvédelem nem csak nagyoknak

Az 2. nap előadásai:

Rácz Géza: Tudás- és Technológiatranszfer Központ létrehozása a Pannon Egyetemen
Novák Beatrix, Lőczi Gábor: Innováció és szakmai utánpótlásképzés a gyakorlatban
Kalcsú Zoltán: Aktuális innovációs pályázati lehetőségek KKV-k részére
dr. Slezák Tamás: MOVEO – összecsukható motor
Szilasi Péter Tamás: MOBILIS – interaktív innovatív játékok
dr. Háry András: Az inkubátorház aktuális szolgáltatásai

A rendezvényen készült képek megtekinthetőek:
– 1. nap
– 2. nap/1
– 2. nap/2

Rendezvényünkről hírt adott a Zalai Hírlap (1. nap2. nap), a Zalaegerszegi Televízió (2. nap) és a Zala Média Online is (2. nap).

Turisztikai üzletember-találkozó Belgrádban

2012. februrár 24-én ismét megrendezésre került Belgrádban a Nemzetközi Turisztikai Vásár keretében a turisztikai üzletember-találkozó. A vállalkozások idén 10 országból érkeztek, Alapítványunk segítségével Magyarországról idén 4 vállalkozás gazdagította a résztvevők táborát.

     

Zöld üzleti találkozó Zágrábban

Nemzetközi üzletember találkozóra került sor Brokerage Event GREEN címmel a 7. Budi Uzor innovációs kiállítás mellett 2011. november 10-én Zágrábban. A rendezvényen egy zalai vállalkozás is képviseltette magát.

     

VI. INNOTECH Innovációs Konferencia

A 2011. október 5-6-án immár hatodik alkalommal került megrendezésre az INNOTECH innovációs konferenciánk

A konferencia előadásai letölthetőek

Az 1. nap előadásai:

Michael Sedlak: Az innováció helyzete Ausztriában, az Iris projekt ismertetése
Tóth Mónika:  Innováció értékelő módszerek
Christian Pinter:  Innováció a megújuló energiák technológiája területén
Kovács Gábor: Összecsukható ökoház
Kalcsú Zoltán: Az Új Széchenyi terv innovációt segítő pályázatai
dr. Walter Katalin: Új szín az egyetemi innovációs palettán- hallgatói alkotások sikerei
Kalcsú Zoltán: Regionális innovációs hatásvizsgálati akciótervek európai jó gyakorlatai

A 2. nap előadásai:

dr. Kovács BalázsÁllami kockázati tőke a magyarországi KKV-finanszírozásban
dr. Háry András: Inkubátorház, Gépipari Innovációs Központ bemutatása
Polgár András: A készülő regionális innovációs stratégia
Bujdosó IlonaMérnökszínház
Czeglédi Dávid: A bádogdoboztól a SZEvolution-ig
Illés ZsoltEnergiatakarékos infra központifűtési rendszer bemutatása

Rendezvényünkről hírt adott a Zalaegerszegi TV (1. nap2. nap) és a Zalai Hírlap is (1. nap2. nap).

Irány Ausztria

Irány Ausztria! címmel került megrendezésre 2011. október 3-án Zalaegerszegen a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében és a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány társszervezésében egy osztrák információs nap, melyen sok hasznos információ hangzott el az osztrák üzleti kultúra és kommunikáció és az ausztriában történő vállalkozási tevékenységgel kapcsolatban.

Technológia Transzfer Szeminárium

2011. június 21-én a nagykanizsa Inkubátorház és Innovációs központban került megrendezésre a Pannon Novum Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft., és a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány megrendezésében Technológia Transzfer Szeminárium című rendezvényünk, melynek fő célja az volt, hogy a vállalkozásokkal megismertessük az energetikai felújítások lehetőségeit, illetve a passzív házak szerepét, jelentőségét a környezettudatosság jegyében.

Turisztikai és Borászati Üzletember-találkozó Belgrádban

Sikeresen zajlott le 2011. február 25-én 10 magyar vállalkozás részvételével Belgrádban a Nemzetközi Turisztikai Vásár keretében az Enterprise Europe Network által rendezett üzletember-találkozó. A programon több, mint 100 vállalkozás vett részt 9 országból.

     

Keressen minket!

Telefon
+36 92 316 033

E-mail

Ügyfélszolgálat
8900 Zalaegerszeg, Köztársaság u. 17.
8360 Keszthely, Szalasztó utca 22.
8960 Lenti, Deák Ferenc utca 4.
8800 Nagykanizsa, Sugár utca 10.

Ügyfélfogadás
Hétfő – Csütörtök: 08:00–15:30
Péntek: 8:00–14:00

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kövessen minket!