2023. április 17én és 18án kerül megrendezésre, Manhattanben az ENSZ közbeszerzési kiírásait és a pályázás folyamatát megismertető szemináriuma, az Európai országok New Yorki missziói által közösen működtetett szervezetének, a European Procurement Forum-nak (EUPF) szervezésében.


A rendezvény célja az, hogy hozzásegítse az európai vállalatokat az ENSZ közbeszerzési pályázatainak az elnyeréséhez. 2021ben az ENSZ közbeszerzések éves szinten közel 20 milliárd dolláros üzleti lehetőséget reprezentálnak, amelyből 340 millió került Európai Uniós vállalatokhoz.


A konferencián az ENSZ beszállítói lehetőségek iránt érdeklődő vállalatok információkat kaphatnak a pályázati kiírásokról, találkozhatnak az ENSZ szakosított szerveinek közbeszerzési illetékeseivel, meghallgathatják beszállítói igényeiket, valamint találkozhatnak olyan vállalatokkal is, amelyek már rendelkeznek ENSZ beszállítói tapasztalattal.


Az ENSZ pályázatokra történő ajánlattétel az erre kialakított online felületen, a
United Nations Global Marketplace (UNGM) weboldalon, előzetes regisztrációt követően történik. Az UNGM lehetővé teszi, hogy a beszállítók által kínált termékeket, szolgáltatásokat egyszeri regisztrációt követően az egyes ENSZ szakosított szervezeteknek a vállalatok bemutathassák. A sikeres ENSZ közbeszerzés elősegítheti a cégek NGOkkal történő együttműködéseit is.

Az esemény programja itt érhető el.