A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázati felhívásának célja a KKV-k innovációs tevékenységének ösztönzése piacorientált innovációs projektjeik támogatásával.

A támogatás aránya 60% vissza nem térítendő, melynek mértéke min. 10 millió és max. 20 millió Ft lehet.

A pályázaton azon mikro-, kis- és középvállalkozások vehetnek részt, akik rendelkeznek 2 teljes lezárt üzleti évvel, minimum 2 főt foglalkoztatnak, valamint az elmúlt években nem részesültek kutatásfejlesztési és innovációs támogatásból.

A projekt keretében elszámolható költségek közé tartoznak a projektkoordináció, szakmai megvalósításban közreműködő munkatársak költségei, szakmai tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatások költségei, K+F szolgáltatás, az anyagköltség, piacra jutás költségei, valamint új immateriális javak és eszközök beszerzése.

A vállalkozások az önállóan megvalósított, a támogatás megtérülését valószínűsítő alábbi célokból választható innovációs projektjeikre kaphatnak támogatást:

   1. humán erőforrás bevonásával a vállalkozásban innovációs folyamat(ok) elindulása megtörténik vagy
   2. humán erőforrás bevonásával adaptív innovációs tevékenység történik, vagy
   3. humán erőforrás bevonásával, legalább a vállalkozás szintjén újdonságnak tekinthető és üzletileg hasznosítható prototípus, termék, technológia vagy szolgáltatás kifejlesztése történik.

Kötelezettségek:

   • Kutató-fejlesztő/ technikus segédszemélyzet megtartása, VAGY új kutató-fejlesztő/ technikus segédszemélyzet bevonása a vállalkozásba
   • Megvalósítási idő: 1 – 2 év
   • 1 év fenntartás CSAK immateriális javak vagy eszközbeszerzés esetén
   • megvalósítási helyszín az ország egész területén

Benyújtási határidők:

Szakmai vélemény iránti kérelem: 2020. július 20. (Előfeltétel!)

Támogatási kérelmek: 2020. augusztus 24.

Amennyiben projektfejlesztésben és a „kétlépcsős” pályázat összeállításában segítséget venne igénybe hívjon bennünket! Bizalommal ajánlunk Önnek szolgáltató szervezetet.