Az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” (GINOP-5.1.9-2017-00010) projekt keretében 2021. januártól elindult a résztvevők mentorálása.

A projektben sikeresen pályázók elfogadott üzleti tervvel már rendelkeznek, így következő lépésként felkészítési támogatást kapnak a vissza nem térítendő állami támogatás feltételeinek könnyebb teljesítéséhez.

Zala megyében 2021 januárjában indult a résztvevők mentori támogatása, a találkozók a kialakult vírus helyzet miatt májusig online formában kerültek megrendezésre. Az egészségügyi válság enyhülésével, az utóbbi hetekben lehetőség nyílt a személyes egyeztetésekre is. Mivel a részvevők között akadnak olyanok, akiknek az online találkozókon való részvétel továbbra is előnyösebb, a mentorálási tevékenység vegyes rendszerben történik, online és személyes részvétellel.

 

 

A programban részt vevők segítséget kapnak a felkészítőktől a Magyar Államkincstárhoz benyújtandó beszámolók elkészítésében, üzleti tevékenységük pénzügyi tervezésében, projekttevékenységek tervezésében.

A mentor program a nyár folyamán megszakítás nélkül folytatódik, melyre a résztvevők a regisztrációs felületen keresztül jelentkezhetnek be. Azok számára, akik a pályázat első időszakában kapcsolódtak a programba, és a feltételeket megfelelően teljesítették, már az első képzési tanúsítványok is kiosztásra kerültek.