Az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” (GINOP-5.1.9-2017-00010) projekt keretében tartott kompetencimérést a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2020. október 8.-án.

A kompetenciamérés az egyik legfontosabb része annak a folyamatnak, amelynek végén a programban részt vevő fiatalok vállalkozásának elindításához vissza nem térítendő támogatást tudunk nyújtani – mondta el Halász Eszter, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány projektmenedzsere, hozzátéve: közel 633 millió forintos, európai uniós forrásból megvalósuló projekt feladata azoknak a 30 év alatti fiataloknak a megerősítése, akiknek van piacképes ötletük, szeretnének erre vállalkozást indítani, de hiányzik hozzá az a kezdőtőke, amivel megvalósíthatják az elképzeléseiket.

A projektmenedzser elmondta: a támogatás mértéke fejenként 4.573.00 Ft lehet, ezt mindazok megkapják, akik regisztráció után részt vesznek a kompetenciamérésen, majd azt sikeresen teljesítve egy üzleti tervezést segítő, térítésmenetes képzésen, ahol mindazokat az ismereteket megkapják, amelyek szükségesek egy vállalkozás működtetéséhez. Ezt követi – immár a piaci ismeretekkel felvértezve – az üzleti terv beadása és kiértékelése , mely után a programban részt vevők megigényelhetik a vissza nem térítendő állami támogatást.

Az október 8.-án zajlott kompetenciamérésen huszonhét vállalkozó szellemű fiatal vett részt, akik 45 perces tesztet töltöttek ki logika, egyéni kompetencia, vállalkozói attitűd, vállalkozás indításával kapcsolatos információk és szövegértés, számítás témaköréhez kapcsolódó kérdésekkel.

A kompetenciamérés jó hangulatban, a biztonsági előírások betartása mellett zajlott, jelenleg folyik az eredmények kiértékelése – mondta Eszter, aki hozzátette, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány továbbra is várja mindazokat, akik egy lépéssel közelebb kerülnének álmaik megvalósításához.