FEEDSCHOOLS események

ZÁRUL A FEEDSCHOOLS PROJEKT

Szeretettel meghívjuk az érdeklődőket a 2020.11.27-én,  9:20-11:30 között megrendezésre kerülő nemzetközi, online konferenciára. Program és elérhetőség itt: https://sway.office.com/zZWCkR6XhCXHEClY?ref=Link

A „Környezet és energiahatékonyság fejlesztés finanszírozása oktatási intézményekben”- FEEDSCHOOLS című, CE1014 számú projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány három különböző célcsoportnak szakmai tréninget tartott a projekt keretein belül.

A program során bemutatásra kerültek a FEEDSCHOOLS projekt eredményei, a kiválasztott 8 iskola épületenergetikai vizsgálata, azok fejlesztési tervei, valamint részletes elemzései.

A tréningek célja többek között az energiatakarékos, energiatudatos gondolkodásmódra történő felhívás, az épületek energiahatékony fenntartása, üzemeltetése, annak az eredményei, stratégiai igényei és tervei voltak.

A tréningek témái 5 blokkra voltak felosztva a következőképpen: 1. európai energetikai direktívák, 2. energiahatékony épületek, 3. energetikai mérőszámok és technológiák, 4. pénzügyi paraméterek, 5. „ERE applikáció”, pénzügyi applikáció. 

Az általános tréning 2 órát vett igénybe, célcsoportja; diákok, tanárok.
A középfokú tréning 3 órát vett igénybe, célcsoportja: középfokú szinten iskolai vezetők, műszaki szakemberek, technikusok.
A felsőfokú tréning 4 órát vett igénybe, célcsoportja; helyi hatóságok és szakemberek.
Mind a három tréning eredményesen zárult. A tréningek prezentációi elérhetőek az érdeklődők számára a weboldalunkon. 

A projekt során megvalósított, valamint a tréingeken bemutatott „ERE applikációt” az alábbi platformon érik el az érdeklődők: https://formazione.enea.it/feedschools.php .

általános tréning prezentáció

középfokú tréning prezentáció

felsőfokú  tréning prezentáció 

Energiatudatos roadshow volt Zalakaroson

Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány energiatudatos rendezvényt szervezett Zalakaros fürdővárosában 2020.08.12-én, szerdán.

Az ingyenes rendezvény célja az energiatudatos életmód értékeinek és eszközeinek népszerűsítése, az épületek energiatudatos üzemeltetése, az energiafelhasználás csökkentése, valamint a megújuló energia felhasználása. A esemény során számos érdekességet hallhattak az érdeklődők az iskolák energetikai fejlesztési lehetőségeiről, valamint szemléltető építőipari anyagok, elemek megtekintésére is lehetőség volt.

A szervezők ötletes, ügyességi és interaktív játékokkal is kedveskedtek a gyermekek és felnőttek számára egyaránt, hiszen az környezettudatos szemléletformálást már egészen kiskorban fontos elkezdeni.

Az Alapítvány bízik abban, hogy a rendezvény hozzájárult a kompetens és felelős magatartás elterjedéséhez az energiatudatos életmód értékeinek és eszközeinek népszerűsítésével.

A „Környezet és energiahatékonyság fejlesztés finanszírozása oktatási intézményekben”- FEEDSCHOOLS című, CE1014 számú projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

További információ: Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, FEEDSCHOOLS projekt

Energiatudatos szemléletformálás Zalakaroson

Előadás időpontja
2020. augusztus 12.
13:00 – 21:00

Előadás helyszíne
Zalakaros

Környezettudatosság és energiahatékonyság szellemében szervez ingyenes roadshowt a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, 2020.08.12-én Zalakaros fürdővárosában.

A rendezvény során számos érdekességet, szemléltető előadást hallhatnak az érdeklődők; az otthonaink, az állami és oktatási intézményeink használata során felmerülő energetikai kérdésekről, az iskolák energiatudatosságáról, valamint néhány Zala megyei iskola energetikai fejlesztési lehetőségeiről, annak szemléltetéséről egy online applikáció segítségével. A roadshow keretein belül egy kellemes öko sétára is invitálják az érdeklődőket a rendezők.
A program során előtérbe kerülnek a közel nulla energetikai igényű épületekre vonatkozó európai uniós és a hazai jogszabályok alkalmazásának körülményei, az épületek energiafelhasználásával kapcsolatos információk, költségoptimalizálás és egyéb épületenergetikai ismeretek, amelyekről a témában jártas szakértő fog előadást tartani.

Az ingyenes rendezvény során számos ötletes, ügyességi és interaktív játékkal is várják a gyermekeket és felnőtteket egyaránt a szervezők.
Az információs, szemléletformáló rendezvény célja, az épületeink energiatudatos üzemeltetése, az energiafelhasználás csökkentése, valamint a megújuló energia felhasználása.

Alapítványunk bízik abban, hogy a rendezvény hozzájárul a kompetens és felelős magatartás elterjedéséhez az energiatudatos életmód értékeinek és eszközeinek népszerűsítésével.

A „Környezet és energiahatékonyság fejlesztés finanszírozása oktatási intézményekben”- FEEDSCHOOLS című, CE1014 számú projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Várjuk szeretettel az érdeklődőket az alábbi elérhetőségen:

Kozma Tímea

„Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” a környezetünk védelme érdekében.

Zalaegerszegi és nagykanizsai középiskolákban, általános iskolákban 2020-ban is folytjuk a programsorozatunkat a FEEDSCHOOLS projekt keretein belül.

Alapítványunk szakértők bevonásával nyitott órákat szervez diákok és tanáraik számára az energiahatékony gondolkodásmód és az energiatudatos életszemlélet tekintetében.

A 45-60 perces órák alkalmával a diákok egy interaktív előadáson vesznek részt, ahol számos hasznos információval gazdagodhatnak, megvitathatják szemléleteiket, feltehetik kérdéseiket. Az órák során beszélgetnek az éghajlatváltozásról, a környezetszennyezésről, a fosszilis, valamint megújuló energiákról, az épületek hatékony fenntartásáról, azok lehetséges műszaki megoldásairól egyaránt.

A tanórák során kiderült, hogy sok fiatal és családjuk törekszik arra, hogy energiatudatosan éljék mindennapjaikat; környezetüket, épületeiket is mindezek tudatában alakítják ki. Számos diák említést tett arról, hogy otthonukban felújításokat végeznek, szigetelik a házukat, napelemes, napkollektoros rendszert építenek ki, valamint törekszenek az energiapazarlás elkerülésére.

Az eddigi alkalmak során, a tanárok, valamint a diákok visszajelzése alapján kiderült, hogy értékesnek találták az interaktív alkalmat, rengeteg új információval gazdagodtak, melyeket környezetükben is alkalmazni tudnak.

Több iskola is jelezte, hogy a jövőben szeretné folytatni az együttműködést.

Az év során további rendezvények is várhatóak a FEESDSCHOOLS projekt keretein belül, mely során a diákokat, a tanárokat, valamint az iskola műszaki szakembereit is szeretnénk megszólítani.

További információk:

https://www.interreg-central.eu/Content.Node/FEEDSCHOOLS.html

A zalaegerszegi és nagykanizsai iskolákban “A környezettudatos életszemléletről”

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány nyitott órák kereteiben előadásokat szervez a zalaegerszegi és nagykanizsai iskolákban. Az órák során bemutatásra kerülnek a fenntartható környezet fontossága, a környezettudatos viselkedés és az ehhez kapcsolódó témák egyaránt.

A nyitott órák keretében több mint 200 diákot és tanáraikat szólítjuk meg interaktív módon. A nagy érdeklődésre való tekintettel a jövőben folytatjuk a szemléletformáló munkánkat.

Projekttalálkozót tartott a partnerség

Idén, március végén találkoztak a projektpartnerek Ptujban, Szlovéniában, ahol átbeszélték a projekt haladását és a következő feladatokat. Lezajlottak az előzetes vizsgálatok az építésenergetikai szabályozások tekintetében, megtörtént az iskolák kiválasztása, elkezdődött és részben megvalósult a felmérésük. Elkezdődött az energetikai szekértőket segítő mobilalkalmazás kidolgozása, World Café találkozókat tartottak szakértők és érdeklődők részére, megtárgyalták a finanszírozási modellek alkalmazását, átbeszélték az iskolai auditok eredményeit.

Grazi projekttalálkozó volt a FEEDSCHOOLS projektben

Február 21-22-én Graz városában került megrendezésre a FEEDSCHOOLS projekt partnerségi találkozója, ahol a partnerek megvitatták az elmúlt időszak történéseit, valamint a következő időszakban várható feladatokról is egyeztettek.

Az elmúlt időszakban kiválasztásra került a projektben meghatározott paramétereknek megfelelően szükséges 8 db iskola. Az iskola kiválasztásnál fontos szempontok voltak, hogy az intézmény épülete feleljen meg a projektben meghatározott kritériumoknak: rendelkezzen tantermekkel, tornateremmel és étkezdével is. Az iskolák kiválasztását követően az intézménygazdák bevonásával és azok információ szolgáltatásával, a jövőben elkészülnek az iskolák előzetes műszaki és gazdasági felmérései.

Keressen minket!

Telefon
+36 92 316 033

E-mail

Ügyfélszolgálat
8900 Zalaegerszeg, Köztársaság u. 17.
8360 Keszthely, Szalasztó utca 22.
8960 Lenti, Deák Ferenc utca 4.
8800 Nagykanizsa, Sugár utca 10.

Ügyfélfogadás
Hétfő – Csütörtök: 08:00–15:30
Péntek: 8:00–14:00

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kövessen minket!