A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) felmérése szerint a termelői piacok egytől-egyig bezártak Zala megyében a koronavírus-járványügyi helyzet okán.

A NAK Zala Megyei Szervezete azon dolgozik, hogy egy új rendszerben segítséget nyújtson a termelőknek abban, hogy termékeik eljussanak a fogyasztóhoz.

Egy összehangolt online értékesítési felületen dolgoznak „Termelőkkel a termelőkért”, amely közös kiszállítási alkalmakkal működtetve csomagokat/dobozokat juttatna el a fogyasztókhoz közvetlenül lakóhelyükre.

A csomagok az előre megrendelt termékeket tartalmaznák. Ehhez online rendelés és – reményeink szerint – akár call-center áll majd rendelkezésre, így a vásárlók telefonon és online is leadhatják megrendeléseiket.

Azon dolgoznak, hogy a termelők körzetenként egy helyre beszállíthassák a megrendelt termékeiket és onnan – dobozok összekészítését követően – egy közös szállítással eljuthassanak a fogyasztóhoz a hét egy adott napján.

Azt szeretnék, ha legalább Zalaegerszeg és Nagykanizsa térségében, de lehetőség szerint akár Lenti, Letenye, Zalaszentgrót, Keszthely  térségében is elinduljon a közös kiszállítás.

A közös értékesítést marketing tevékenységgel tudja támogatni a NAK Zala Megyei Szervezete. Így megkeresik az önkormányzatokat, helyi, városi tv csatornákat, rádiókat, online, Facebook felületet alakítunk ki  a működtetésre, reklámozásra.

Ehhez várják a jelentkezését:

      • termelőknek, akik jelenleg is kiszállítanak és együttműködésben van fogadókészségük, kapacitásuk más termelői áruk szállítására is bizonyos körzetben
      • termelőknek, akik szeretnék értékesíteni ily módon termékeiket

Jelentkezés,javaslatok beküldése:

Kirimi Zoltán megyei referens
E-mail:
Telefon: +36 70 523 9975