Sikerrel zárult a Forrás projekt

Az Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon című, GINOP-5.1.9-2017-00010 számú projekt célja a Nyugat-dunántúli régió területén új egyéni vagy mikro-vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező álláskeresők és fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására és szakmai segítése a működésük első évében.


A projekt a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa, és a Tolna Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány konzorciumi együttműködésében valósult meg 2018. márciusa és 2022. májusa között, 632 785 322 Ft vissza nem térítendő támogatásból.


A programban résztvevők segítséget kaptak üzleti tervük elkészítéséhez képzések, tanácsadás és mentorálás keretében. Megismerték a vállalkozási formák típusait, alapvető jogi, pénzügyi, gazdálkodási, munkaszervezési, és irányítási tudást szereztek. Ügyféltalálkozókon, workshopokon, közös fórumokon vettek részt újonnan megalapított vállalkozásuk sikeressége érdekében.


A projekt második szakaszában, a képzéseket eredményesen elvégző, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkező, vállalkozásalapítók a Magyar Államkincstár által közvetített maximum 4.573.800 forint vissza nem térítendő forrásban részesülhettek 100%-os intenzitással.

Sikereink a számok tükrében:

  • A projekt keretében célként kitűzött 878 újonnan alapított vállalkozáshoz képest 958 jött létre. Közülük egy év elteltével 954 működik.
  • A 958 létrehozott vállalkozás 950 db támogatási kérelmet adott be. Az elnyert támogatások aránya 99%.
  • A legtöbb vállalkozás a kreatív (19%) és szépségiparban (18%) tevékenykedik.
  • A legkisebb arányban a takarítás, kertápolás (3%) és teherszállítás (2%) tevékenységi körökben alapítottak vállalkozást.
  • A projekt során megalapított vállalkozások 99%-a egy év elteltével is működik.
  • 2020-ban 84 alkalommal volt a képzésekhez kapcsolódóan csoportos tanácsadás Zala megyében.
  • 20021-ben 15 csoportos mentorálást tartottunk a vállalkozásukat megalapított zalai ügyfeleinknek.

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány tapasztalt munkatársai rugalmas, ügyfélközpontú hozzáállással személyesen, telefonon és írásos tájékoztatással közreműködtek a projekt sikeres megvalósításában.

Gratulálunk ügyfeleinknek és további sok sikert kívánunk a vállalkozásukhoz!