Ismerje meg  Argentína, Brazília, Mexikó  gazdaságát, üzleti lehetőségeit az Enterprise Europe Network magyarországi hálózat exportfejlesztési rendezvényén!

Időpont: 2021. november 9. kedd 15.00 óra

ONLINE

Melyek azok az egyedi szempontok, nehézségek és lehetőségek, amelyeket figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy a magyar cégek eséllyel indulhassanak Argentína, Brazília, Mexikó piacain?

Argentína: A külképviselethez 3 MERCOSUR ország tartozik, Argentína (45 millió lakos), Paraguay (7,2 millió lakos) és Uruguay (3,5 millió lakos).Mindhárom ország jelentős importra szorul gépek, berendezések, technológiai termékek területén. Fejlett mezőgazdasággal és mezőgazdasági technológiák iránti igénnyel rendelkeznek. A környezetvédelem, vízgazdálkodás és fenntarthatóság még gyerekcipőben jár éppen ezért igény mutatkozik ilyen termékekre, szolgáltatásokra. Első magyar-argentin-paraguayi-uruguayi orvostechnológiai üzletember találkozó 2021. novemberben lesz.

Brazília: A külképviseleteihez összesen 212,6 millió lakosságszámú piac tartozik. A brazil gazdaság meghatározó ágazatai az élelmiszeripar, a gépjárműipar, az energetika az építőipar és az ICT. Jelentős igény mutatkozik a következő területeken: vízgazdálkodás, agrártechnológia, orvostechnológiai eszközök, autóalkatrészek, vegyipari, olaj és gázberendezések, biztonság(technika)i rendszerek.

Mexikó: A mexikói piac húzóágazatai között kiemelendő a turizmuson túl az autóipar, az energetika, az élelmiszeripar és a gyógyszeripar. Különösen nagy lehetőség mutatkozik az orvostechnológiai, autóelektronikai, vízipari, intelligens városüzemeltetési rendszerek, valamint az élelmiszeripari új technológiák terén. A külképviselet Mexikóban (129 millió fő) van, de akkreditációja kiterjed 6 további országra: Belize (290 ezer fő), Costa Rica (4,1 millió fő), Guatemala (12,3 millió fő), Honduras (7,3 millió fő), Nicaragua (5,6 millió fő), El Salvador (6,8 millió fő).

Program és f​​​​​ő témakörök:

15.00 – 16.00  Argentína, Brazília, Mexikó gazdaságának aktuális helyzete, annak jövőbeni kilátásai

  • Hogyan tudunk sikeresek lenni magyarként az adott piacokon? Kereskedelmi sajátosságok, tapasztalatok, praktikus tanácsok. Vámtechnikai és engedélyeztetési kérdések. Üzleti lehetőségek magyar vállalatok számára az adott országokban

16.00 – 16.30 Szellemi tulajdonvédelem Latin Amerikában – angol nyelvű előadás 30 percben

16.30 – Kérdések, válaszok

Előadók:         

  • Németh József külgazdasági attasé Magyar Nagykövetség Argentína, Buenos Aires
  • József Balázs külgazdasági attasé Magyar Nagykövetség Brazília, Sao Paulo
  • Olti Máté külgazdasági attasé Magyar Nagykövetség Mexikó, Mexikóváros
  • César Fernández Elvira, iparjogvédelmi szakértő Latin America IP SME Helpdesk – angol nyelvű előadás

A rendezvény a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főszervezésében, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség szakmai támogatásával valósul meg.

Lebonyolítás: Microsoft Teams rendszerrel (A kamara rendelkezik a szoftverrel, a meghívót kiküldi). A programot 2-2,5 órás időtartamra tervezzük.

Részvételi feltétel: A programon a részvétel térítésmentes, de feltétel az előzetes online jelentkezés.

Jelentkezés:  jelentkezés online ezen a linken