MEGHÍVÓ

HATÁRON ÁTNYÚLÓ HÁLÓZATÉPÍTŐ WORKSHOPRA

 

„Együttműködés, tudásmegosztás, stratégia tervezés, közös módszertan kidolgozása a SECAP során”

 

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány tisztelettel meghívja Önt a SEPIaM-CC projekt hálózatépítő workshopjára, mely

2021. október 05-én, kedden 9:00 órai kezdéssel kerül megrendezésre a

Lenti Városi Művelődési Központban. (Cím: 8960 Lenti, Templom tér 5.)

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban kötelező előzetes regisztrációhoz kötött!

A COVID-19 járványügyi intézkedések betartása miatt az eseményen a résztvevők száma korlátozott, az eseményen oltási kártyával lehet részt venni, saját felellőségre.

A résztvevők számára ebédet biztosítunk.

 

 

Szíves részvételére számítunk és részvételi szándákát  az alábbi elérhetőségeken jelezze  a mellékelt regisztrációs űrlap visszaküldésével legkésőbb 2021. október 04., 12 óráig:

e-mail: , telefonszám: +36-30-487-4491.

Szeretettel várjuk rendezvényünkön! 

Az Interreg V–A Magyarország–Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretében megvalósuló „A határon átnyúló állami intézmények kapacitásnövelése a fenntartható energiatervezés és energiakezelés, valamint az éghajlatváltozás enyhítése terén” című, HUHR/1901/3.1.1/0048 számú, SEPIaM-CC akronimmal rendelkező projektet a Muraközi Energetikai Ügynökség, mint vezetőpartner, valamint a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, mint projektpartner valósítja meg. 

A rendezvény angol-horvát-magyar nyelven zajlik, azonban magyar-horvát nyelvű folyamatos tolmácsolás biztosított.

PROGRAM

Idő

Téma és előadó

9:00 – 9:30

Regisztráció 

9:30 – 9:45

Köszöntő, hálózatépítő workshop megnyitója

        Horváth László, Lenti város polgármestere

9:45 – 10:00

SEPlaM-CC bemutatása (célok, tevékenységek, eredmények)

        Kozma Tímea, projektmenedzser, Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

10:00 – 10:30

Magyarországi jó gyakorlatok az energetika és klímavédelem területén

        Heves Gábor, szakértő, IMRO-DDKK Nonprofit Kft.

10:30 – 11:00 

Kávészünet

11:00 – 11:30

Projekt eredmények áttekintése az energia- és éghajlat – tervezés területén, helyi és regionális szinten; a SECAP készítés aktuális helyzete Muraszerdahelyen

        Niki Radiković, energetikai szakértő, Muraközi Energetikai Ügynökség

11:30 – 12:00

A SECAP készítés aktuális helyzete Lentiben

        Heves Gábor, szakértő, IMRO-DDKK Nonprofit Kft.

12:00 – 13:00

Ebéd

13:00-14:30

Geotermikus beruházás megtekintése Lentiben

        Lenti Városgazdálkodási Kft. képviselője

14:30-15:00

Kötetlen beszélgetés lehetősége

Zárszó

 

Üdvözlettel:

                                               Varga Miklós

                                               Ügyvezető igazgató helyettes

                                               Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

 

 

Megjegyzés – A rendezvényen kép- és hangfelvétel készül az az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 ellenőrző szervei számára, mely a projekt nyomonkövetése, valamint a kommunikációs megjelenések céljából kerülnek felhasználásra. A  résztvevő a rendezvényen való regisztrációjával, részvételével előzetes és kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy a rendezvényen róla kép- és hangfelvétel készüljön, s ezeket a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a rendezvényről szóló tájékoztatásaiban, valamint egyéb kiadványaiban és online felületein felhasználhatja. 

Projekt bemutatása:

A projekt fő célja a határokon átnyúló állami intézmények kapacitásának növelése a fenntartható energiatervezés és energiakezelés, valamint az éghajlatváltozás mérséklése az eddigi tapasztalatok, ismeretek és a jó gyakorlati példák alapján.

A projekt további célja az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások felhaszálása, azok használatának ösztönzése a köz- és a magánszférában egyaránt.

A projekt megvalósítása 2020 júliusában kezdődött és 2022. február végén fejeződik be. A projekt teljes költségvetése 176 075,35 €, amelynek 85%-át az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) finanszíroz, mely támogatási összeg összesen 149 664,04 €.

Mint mindannyian tudjuk, az energiatervezésben és az éghajlatváltozás mérséklésében a helyi és regionális önkormányzatok töltik be a fő szerepet, így a projekt keretein belül két határokon átnyúló HU-HR területen működő helyi önkormányzati egység számára egy-egy Fenntartható Energia és Klíma Akcióterv (SECAP) kerül kidolgozásra, ezáltal ezen önkormányzatok közvetlenül részt tudnak venni a projekt tevékenységeinek végrehajtásában.

A SECAP-ok kidolgozása során a helyi önkormányzati egységek közigazgatási területén meghatározzák az energiahatékonyság növelését, a megújuló energiaforrások felhasználását és az éghajlatváltozás mérséklését célzó konkrét intézkedéseket, időbeli ütemtervvel és meghatározott tevékenységekkel.

A projekt keretein belül további határokon átnyúló hálózati és oktatási workshopok kerülnek megrendezésre annak érdekében, hogy a különböző területek szakértői között együttműködés alakuljon ki, valamint az érintett közfoglalkoztatottak kapacitásának növelésének érdekében.

A fenntartható energiatervezés és az éghajlatváltozás mérséklése napjaink két legnagyobb problémája,  ezen problémákból adódó kihívások leküzdésében a siker kulcsa a megfelelő stratégiai és tervezési dokumentumok kidolgozása helyi, regionális és országos szinten valamint a dokumentumokban meghatározott intézkedések sikeres végrehajtásában rejlik.

A hatékony energetikai tervezés és az éghajlatváltozás mérséklésének, valamint a vonatkozó stratégiai és tervezési dokumentumok kidolgozásának alapja a határon átnyúló területeken egy közös, határokon átnyúló módszertan kidolgozása, amely magában foglalja a projekt partnerországainak sajátosságait, meghatározza a tevékenységeket és az érintettek bevonása az energiatervezés és az éghajlatváltozás mérséklésének teljes folyamatába.

 

A hálózatépítő esemény fő célja a határokon átnyúló HU-HR érintett felek között hatékony együttműködés kialakítása a stratégia tervezések és a SECAP fejlesztések közös módszertana céljából.

 

Regisztrációs űrlap

Invitation

Registration form